maandag, mei 07, 2007

Kasttrap

Geprofiteerd van het mooie weer en in de afgelopen weekenden mijn werkplaatsje in de tuin opgezet. De eerste twee delen van in totaal vijf staan op de foto. Het breedste deel is 900 mm en past precies tegen de muur naast het stapelbed waar het voor bedoeld is. Daarna vallen de delen iedere keer 160 mm terug om de treden mogelijk te maken. De treden zijn 230 hoog. Die verhouding is volgens het trappenboek precies goed. De kast is 400 mm diep en er moeten laden in komen. De top van de kast heeft nog een aardigheidje. Daar wordt nog aan gewerkt.

De constructie verkrijgt zijn stevigheid door de delen onafhankelijke dozen te maken die aan de achterkant zijn dichtgemaakt. Een ander voordeel is dat als de trap tegen een andere muur moet, de dozen aan de andere kant gestapeld kunnen worden. Ze zitten aan elkaar vast met imbus bouten die in inslagmoeren geschroefd zijn.

Zoiets bedenken is één ding, het maken iets heel anders. En heel erg leuk. Er komen allerlei probleempjes en foutjes voorbij die opgelost moeten worden die je niet had kunnen bedenken. Ik niet in iedergeval. En even zovele nieuwe mogelijkheden. Het leuke is dat ik echt in een flow kom en mezelf moeilijk los kan maken. Gecombineerd met de ervaring dat je signalen dat het genoeg geweest is op tijd kan herkennen en dat opruimen ook tijd kost, maakt het werken bevredigend.


Lodewijk verzorgt het modellenwerk.

Labels: ,

2 Comments:

At dinsdag, mei 08, 2007 5:33:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

mooie ka(s)t Martijn. Je bent er wel door gegrepen he. Lijkt me ook heelleuk als je iets bedenkt en het ook nog gaat uitvoeren. We denken na voor een opdracht bv om de brocante spullen in uit te stallen. Dora en Lex

 
At zaterdag, mei 12, 2007 9:11:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

je bent goed bezig he. vet! :)

 

Een reactie posten

<< Home