zaterdag, maart 05, 2005

Service

Servicegerichtheid is een van de mooie eigenschappen van Amerikanen. Het gaat niet alleen om vriendelijke bediening en je als gast welkom laten voelen, maar ook om meedenken en ongevraagd advies. De mindere kant daaraan is dat Amerikanen het zich laten aanleunen en verwachten dat alles in hapklare brokken opgediend krijgen. Je krijgt af en toe het idee dat het een land vol zwakzinnigen is die alles uitgelegd moeten krijgen. Het liefst vijf keer en op een toon zoals je tegen een zevenjarige praat. Zelf nadenken is niet nodig als je er geen zin in hebt. Bill Bryson beschrijft het mooi: "Now don't get me wrong. I don't for a moment think that Americans are inherently more stupid or brain-dead than anyone else. It's just that they are routinely provided with conditions that spare them the need to think, and so they have got out of the habit."

4 Comments:

At maandag, maart 07, 2005 10:56:00 a.m., Anonymous Esther Kampert said...

Hoi Martijn & Cocky,

Ben vandaag net terug op kantoor na 10 dagen zon en strand op Aruba. Zit desalnietemin jaloers jullie blog te lezen en wens mezelf 'anywhere but here' :-)

Zal met regelmaat jullie spannende verhalen lezen. Geniet ervan!

Groetjes Esther

 
At maandag, maart 07, 2005 8:00:00 p.m., Anonymous Ted Ages said...

Ha Martijn en Cocky,

Dacht zojuist een comment gepost te hebben, maar het blijkt een email te zijn. Ik ben duidelijk geen doorgewinterde blogger. Nogmaals, veel plezier en verwondering gewenst! En keep us informed!

 
At dinsdag, maart 08, 2005 4:13:00 p.m., Anonymous Marlou said...

Hé Martijn en Cockie,

Wat leuk om jullie belevenissen online te lezen! Zo te horen genieten jullie nu al met volle teugen!
Bedankt voor jullie trouwkaart! Hartstikke leuke kaart zeg, heel persoonlijk!
Veel plezier en tot de volgende post.

Groetjes Marlou

 
At woensdag, maart 09, 2005 3:54:00 p.m., Anonymous Russ said...

Martijn,

mooie blog. Wel en demper dat opmerkingen over mijn landgenoten. Maar ja, het is ook waar. Americanen willen het snel en compleet, zonder extra complicaties.


Geniet van je tijd in de States!

 

Een reactie posten

<< Home