dinsdag, februari 22, 2005

Bijna gaan we weg. De voorbereidingen zijn grotendeels klaar en het vakantiegevoel begint te komen. Ter voorbereiding een aantal boeken gekocht. De eerste is een bundel met journalistieke verslagen van Hélène Schilders over het westen van Amerika. Zij beschrijft mooi hoe een verfraaide werkelijkheid tot complete mythologisering van het verleden de identiteit van de bewoners in het gebied bepaald. Maakt nieuwsgierig.

Bill Bryson is het andere boek dat meegaat. Bryson is een Amerikaan die rond zijn twintigste naar Engeland is verhuisd. In 1998 keert hij terug naar zijn geboorteland voor een hernieuwde kennismaking. Ik heb zelf nog niets van hem gelezen, maar wat ik om me heen hoor is het een feestje om te lezen.

Over de route kan ik kort zijn. We starten in Seattle en rijden langs de kust naar het zuiden. De enige zekerheid is dat we vanuit San Francisco terugvliegen. De reis zal een combinatie zijn van steden en parken. Voor de rest: we zien wel. Als de goden der techniek ons gunstig gezind zijn voegen we regelmatig foto's en verslagen toe aan dit log.

2 Comments:

At woensdag, maart 02, 2005 9:17:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ha die Martijn en Cocky!
Bijzonder plezante vakantie!
Zijn jullie al bruin?
Groet,
Steven

effe kijken hoe zo'n blog werkt

 
At woensdag, maart 02, 2005 9:18:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kggggggggg, dat werkt!
Nou, dat wordt lekker bloggen geblazen.
Groet,
Steven

 

Een reactie posten

<< Home