zaterdag, maart 05, 2005

Aangekomen

Zo we zijn er! Het is lastig om zo even een gratis internet acces point te vinden. Dan maar even een t-mobile account geopend bij starbucks.

Onze eerste echte dag in Seattle. Vlucht verliep soepel. Goed geslapen in een hotel bij het vliegveld. 's Ochtends met Lou, Cocky's zus de stad in getrokken en als eerste inkopen gedaan bij REI, een outdoor winkel. Op verzoek van Lou bij Denny's ontbeten. In Alaska waar zij woont zijn nauwelijks fastfood restaurants. Wat je er ook van denkt het is een ontbijt waarop je makkelijk een halve dag voort kan.

Een van de leukste winkelstraatjes is Pike street waarin ook de overdekte Pike Place Market staat. Throwing the fish is één van de attracties.Het is een complete show. Als iemand een vis koopt dan gooit één van de jongens die over de toonbank, onder luid gezang van alle medewerkers, om daar ingepakt te worden.

Hotels kunnen leuk zijn, maar er is niets zo leuk als bij mensen thuis logeren. De schoonfamilie van Lou woont in de heuvels van Seattle in een geweldig huis uit 1928, met uitzicht op de baai. We blijven de komende dagen hier. Max en Peggy hebben het avondeten voor ons gemaakt: heilbot. Na Alaska twee jaar geleden had ik het beste aan zalm gehad, nu kan ik daar heilbot aan toevoegen. Wat een feest is eten als vis zo vers is en zo goed klaar gemaakt. Om maar te zwijgen over de wijn erbij. Cocky heeft een goede beurt gemaakt met de Cloudy Bay wijn die we mee hebben genomen uit de winkel in de buurt. Daarnaast is ook Debby aangeschoven. Zij heeft grote lol om hoe ik 'goood' uitspreek. Ze wordt door de Seattleins gelijk op haar Kansas accent gewezen. Daarnaast erg leuk gepraat over verschillen tussen Amerika en Europa. Seattle is op zijn zachtst gezegd geen Bush country en deze familie heeft veel gereisd oa in Frankrijk.