dinsdag, maart 15, 2005

Hoh River Trail

Hoh River ligt aan de Westkant van Olympic National Parc. We hebben hier drie dagen gewandeld. Het is een prachtig regenwoud me gigantische dennen (spruce tree) die zo'n 40 meter hoog kunnen worden. We wandelen door dit woud langs de rivier en gaan na 9 mijl omhoog de berg op. Op een gegeven moment is het regenwoud verdwenen en lopen we door dun bos. We lezen later dat in 1978 een deel van het woud is afgebrand door een blikseminslag.

Door alle waarschuwingen over beren en cougars zijn we alert en Cocky schrikt zich een ongeluk als een schaduw verdacht veel op een beer lijkt. Onderweg begint mijn knie op te spelen (ja je wordt oud) en we kunnen niet verder. Gelukkig is er dichtbij een plek om te kamperen. De volgende dag besluiten we om om te keren en in twee etappes terug te lopen. Dat is een pijnlijke tocht maar het lukt toch vrij goed. De eerste stop op de terugweg is de ranger station waar we een dode elk vinden. Dat is ook het enige aan wild life dat we zien tijdens het wandelen op een voetafdruk in de sneeuw van een cougar na. En natuurlijk vogels, veel vogels. Spechten in alle soorten en maten en zelfs een kolibri en dat is wel bijzonder voor deze regio.

Het mooie van wandelen in deze regio is dat je niemand tegenkomt. De meeste Amerikanen lopen niet verder dan de eerste kampeerplek. We merken dat ook aan het pad. In het eerste stuk is dat goed onderhouden. Verderop is het vaker klauteren omdat omgevallen bomen over het pad liggen of het pad is weggespoeld door hoog water in de rivier.

Bij onze laatste kampeerplek staan wel anderen en die weten ons te melden dat er weinig te vrezen is van beren in dit gebied. Ze zijn niet groot en erg schuw. Ondaks de pijn in de knie hebben we het laatste stuk aardig kunnen doorlopen en zijn we vroeg bij de auto. We besluiten vanaf daar naar Astoria te rijden.