vrijdag, augustus 12, 2005

En de keuken

Een lange week zwoegen met Yaco de keukenspecialist en fotograaf van de werkzaamheden. De bedoeling was het oude werkblad vervangen, nieuwe kookplaat en kraan erinzetten en die enorme ranzige afzuigkap waar we al sinds we er wonen - na een mislukte poging het ding schoon te maken - niet meer aan zijn gekomen te vervangen.

Als je bezig bent komt dat prachtige plafond van plastic schrootjes weer in beeld. Wel of niet vervangen? Ze zijn foeilelijk en niet brandveilig. Maar je weet ook niet precies wat je over jezelf afroept als je het er zomaar uitsloopt. Yaco is klein genoeg om via de meterkast te kijken of de schrootjes aan een goed raamwerk zijn bevestigd. Dat blijkt hetgeval en we wagen het erop. Het blijkt allezins mee te vallen. Het kost wel een dag extra werk, maar het is de moeite waard.

Tegenvaller blijken de kastjes te zijn. Het oude blad was niet goed gekit en de planken van de kastjes zijn door het doorgesijpelde water helemaal rot. Dat wordt opnieuw bouwen. Punt is alleen dat de oude kastje met planken van 14 millimeter dik zijn gebouwd. Die zijn niet meer te krijgen: meten, zagen, vloeken, meten en schroeven. En het resultaat is niet eens slecht.