maandag, maart 28, 2005

Sideways

(Vrijdag 18 maart)
Nog een leuke film zien? Ga naar Sideways. Twee mannen die je zachts gezegd niet echt een succes kunt noemen, gaan in California wijn proeven als een soort vrijgezellenfeest voor het huwelijk van één van beiden. Aan de stroom van ellendige situaties komt geen eind (niet dat beide heren hun best doen om dat te voorkomen). Daardoor erg grappig. Ellende hebben we niet echt gehad, maar we willen wel wijn proeven. We vragen in Mendocino of dat in de buurt kan en er blijken op de weg naar Cloverdale, vanuit Mendocino een stukje landinwaarts wijnboeren te zitten. Wijnproeven kan van 11 tot 5 uur bij de meeste. We hebben dus een uur en proeven bij de plaatselijke bubbelwijnproducent en voor rode wijn bij de Navarro estate.

We rijden terug naar Mendocino en slapen in een bed and breakfast. Dit plaatsje is net als veel andere kuststadjes toeristisch. De Noord Californische plaatsen zoals Mendocino zijn de toevluchtsoorden voor de rijke alto's uit de omgeving van San Francisco. Het duurste en chicste restaurant in de omgeving is The Ravens, een exclusief vegetarisch restaurant. Erg goed eten, hoewel ik het bijna verpest voor mezelf door als cultuurbarbaar de wasabi van mijn vego sushi direct in mijn smoel steek (vuuuuur). De helft van goed eten is echter de bediening en die was slecht. Het meisje dat de gasten naar de tafel brengt weet ons direct als ongewenst te laten voelen. Allereerst bekijkt ze Cocky van top tot teen met een keurende blik. Bij de vraag of er nog een tafel vrij is, kijkt ze heel moeilijk en na heen en weer geloop, mogen we gaan zitten. Het zal wel erg druk worden dacht ik. De hele avond zijn ongeveer zes van de dertig tafels bezet.

1 Comments:

At dinsdag, maart 29, 2005 9:35:00 a.m., Anonymous Marlou said...

Hé Martijn en Cockie,
Wat hebben jullie een geweldige vakantie zeg! Ik geniet echt van jullie verhalen, zo maken we jullie reis zelf ook een beetje mee...
Nog eventjes en jullie vertrekken weer naar huis, het einde van een heerlijke maand zo te zien.
De tijd is hier omgevlogen, het is alsof je vorige week vertrok Martijn.
De lente zit in de lucht, de omstandigheden om terug te komen zijn dus ideaal.
Geniet er nog eventjes van en tot gauw weer!

Groetjes Marlou

 

Een reactie posten

<< Home