vrijdag, april 18, 2008

Vierde dag skien

Woensdag, de vierde dag skien, was fantastisch. Het was weer volkomen helder in de ochtend. De eerste run was niet geweldig. Schrapend en ratelend stonden we met 'sewing legs' onderaan de geprepareerde, maar bevroren piste.

Daarop besloten we helemaal naar boven te gaan, rechtsom het brede skigebied in. Erg goede beslissing want daar lag de dikke poedersneeuw die de dag en nacht ervoor was gevallen. Dikke lol. Kennis gemaakt met het begrip face plants. Van Lou moest ik namelijk verse sneeuw opzoeken wat ik natuurlijk enthousiast doe gelijk, op volle snelheid. Dat leverde spectaculaire crashes op omdat de sneeuw op sommige plekken tot mijn knieen kwam. Dat remt af.

Lou heeft een paar regels opgesteld voor het skien.
De eerste: only stop in the sun: moeilijk, want er kwamen wat wolkjes.
De tweede: there's always good snow somewhere: waar
De derde: find freshies

Tijdens de lunch raken we kort in gesprek met de jongen achter de kassa. Hij hoopt een job op een vissers boot te krijgen. "To make tons of money and then letting it all hang out." En vissen verdient goed, maar het is keihard werken (zie the deadliest catch op Discovery). Lou vertelt me later dat veel van die jongens zich niet realiseren dat ze bruto uitbetaald krijgen. Het grootste deelt betaalt geen belasting en spaart niets, zodat ze als de belastingdienst na een paar jaar aanklopt ze opeens een schuld van enkele tienduizenden dollars hebben.

En het deed weer recht aan all conditions, all terrain. Van bevroren pistes in de koude ochtend tot poedersneeuw in de voorjaars zon tot skien met wind die stuifsneeuw hard over de piste blaast.


Dikke sneeuw



Serious face plant


Het welverdiende biertje achteraf